Het complete Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

Begin

09-12-2017 om 19:30

Einde

09-12-2017 om 23:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Oude Kerk, Kerkstraat 49, 3331XL Zwijndrecht

ZATERDAG 9 december 2017 luistert u naar het complete Weihnachtsoratorium in de Oude Kerk van Zwijndrecht. Om 19.30 uur speelt Dutch Baroque Orchestra & Vocal Consort onder leiding van Gerard de Wit een bijzondere uitvoering voor iedereen die op zoek is naar dat andere kerstgeluid.

 

Als opmaat naar Kerstmis zet Gerard de Wit met zijn Dutch Baroque Orchestra & Vocal Consort het Weihnachtsoratorium op de lessenaar. Door de samenstelling van het kamerkoor lukt het Gerard om de oorspronkelijke uitvoering zoveel mogelijk te benaderen. Vanuit dit historische perspectief weten zij de inhoud van het aangrijpende oratorium met dynamiek en tekstexpressie dan ook dicht bij het publiek te brengen. Met de feestelijkheid van trompetten en pauken, stralende solisten en de dynamiek van koor en orkest, waant u zich een avond lang in de 18e eeuw!

 

Juich en Jubel

Bij de eerste noten hoort en voelt u het: Het is feest, juich en jubel! Het Weihnachtsoratorium opent dan ook met het jubelkoor ‘Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die Tage’.  Pauken en trompetten geven de muziek een stralend karakter.

Het Weihnachtsoratorium vertelt in zes cantates het verhaal van de geboorte van Christus. Elk deel bezingt een van de zes feestdagen tussen kerst en Driekoningen. Het hele kerstverhaal komt voorbij: de engelen, het kindje in de stal, de herders en de wijzen uit het oosten. Oorspronkelijk werden de cantates in de beide grote kerken van Leipzig, de Nikolaikirche en de Thomaskirche, uitgevoerd in zes aparte kerkdiensten.

 

Mondelinge Toelichting
Voorafgaande aan het concert wordt een mondelinge toelichting gegeven met muziekvoorbeelden. De altijd zeer verhelderende inleiding wordt verzorgd door Arie de Bruijn, bestuurslid van Dutch Baroque. De mondelinge toelichting begint om 19.00 uur en is bij de prijs inbegrepen.

 

Kaarten

Kaarten zijn in de voorverkoop € 29,- via de website www.dutchbaroque.nl te bestellen. Natuurlijk krijgen studenten en senioren korting. Kinderen tot 12 jaar mogen zelfs gratis mee! Kaarten aan de deur zijn duurder. Alle informatie, prijzen en locaties zijn te vinden op www.dutchbaroque.nl.

 

In het kort:

Weihnachtsoratorium, 8 december

Oude Kerk, Barneveld

Toelichting 19.00 uur
Aanvang concert 19.30 uur

 

Weihnachtsoratorium, 9 december

Oude Kerk, Zwijndrecht

Toelichting 19.00 uur

Aanvang concert 19.30 uur.

Website: http://www.dutchbaroque.nl

Cookie-instellingen