Talkshows en portretten 'over en uit armoede'

Begin

01-02-2024 om 20:00

Einde

01-02-2024 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57, 3333 VE Zwijndrecht

Via Cultura organiseert samen met ATOS RTV drie talkshows 'Over en uit Armoede’ met gesprekken in drie wijken in Zwijndrecht.

Via Cultura organiseert samen met ATOS RTV drie talkshows 'Over en uit Armoede’ met gesprekken in drie wijken in Zwijndrecht.
Via persoonlijke verhalen van inwoners krijgen we inzicht in het leven van iemand met geldzorgen.
In de talkshows wordt verteld over zorgen of er wel genoeg geld is om te wonen, te eten, kleding te kopen en de verzekeringen te betalen.
Daarnaast wordt gesproken over de handvatten die inwoners kunnen krijgen.
Iedereen is welkom bij deze talkshows.
De eerste talkshow is op donderdag 1 februari in wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 van 20:00 tot 22:00 uur.
Een aantal inwoners zitten aan tafel samen met de mensen die vanuit hun werk mensen helpen die in een (financieel) kwetsbare positie verkeren.
Zij proberen het leven van deze inwoners makkelijker en minder stressvol te maken.
Mensen die mee willen praten of interesse hebben om hier meer over te horen zijn van harte welkom.
Week van het geld
Rondom de Week van het geld – van 11 tot en met 15 maart – zijn op donderdag 22 februari en 21 maart de volgende twee talkshows in respectievelijk Bibliotheek Zwijndrecht Walburg in Walburg (Norderstedtplein 8) en in wijkcentrum Xiejezo (Grote Beerstraat 10).
Alle avonden zijn er interruptiemicrofoons waardoor het publiek mee kan praten en zijn mening kenbaar mag maken.
Portretten
Via Cultura heeft enkele documentaires gemaakt van mensen die over armoede vertellen of uit armoede zijn en vertellen over de problemen waar ze mee te maken hebben of hadden.
Deze filmportretten  en ook fotoportretten van inwoners die leven in armoede worden binnenkort op verschillende plekken in Zwijndrecht getoond.
Taboe doorbreken
"Gemeente Zwijndrecht ondersteunt het project van Via Cultura.
Er ligt een groot taboe op armoede en deze talkshows en portretten dragen eraan bij om dit te doorbreken en bespreekbaar te maken", aldus wethouder Tycho Jansen.

Cookie-instellingen