Pride Walk

Begin

02-09-2023 om 12:00

Einde

03-09-2023 om 03:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Loop mee met de Pride Walk!

Loop mee met de Pride Walk!
Met de Pride Walk laat ook Zwijndrecht zien dat je in deze regio overal en altijd jezelf moet kunnen zijn.
Zaterdag 2 september wordt Dordrecht Pride weer georganiseerd en nieuw is dat dit jaar ook de regio er bij wordt betrokken.
De Pride Walk vormt een belangrijk onderdeel van Dordrecht Pride, met elkaar wordt een signaal afgegeven dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in onze
regio, ongeacht geaardheid, gender of afkomst.
Iedereen is dan ook uitgenodigd om deze belangrijke boodschap uit te dragen, dus loop ook mee met je sportclub, vrienden, stichting of vereniging!
Vanuit Zwijndrecht zal er een speciale Pride-Waterbus varen naar Dordrecht, volgens de standaard dienstregeling en regulier tarief.
Gratis naar Dordrecht Pride met Qbuzz
Het is ook mogelijk om deze dag vanuit Zwijndrecht gratis met Qbuzz naar Dordrecht te reizen op vertoon van een regenboog-accessoire.
Om 16:00 uur komt iedereen samen bij het Otto Dickeplein waar, na een welkomstwoord van wethouder C. van Benschop, gezamenlijk de Pride Walk wordt gelopen richting het Stadhuis.
Op het water zal een flyboard demonstratie te zien zijn en iedereen die zelf beschikt over een boot, kan deze in het Pride thema versieren en op het Drierivierenpunt meevaren.
De mooist versierde boot ontvangt een leuke prijs.
Roze Markt
Tijdens Dordrecht Pride is er rond het Stadhuis de hele dag van alles te doen.
Zo is er een Roze Markt met diverse handmade-producten, wordt er veel voorlichting gegeven zoals door het politienetwerk Roze in Blauw en kan er voor 1 dag getrouwd worden in het stadhuis.
Voor de bibliotheek is er een cultureel programma en op het podium zijn er optredens van o.a. Karin Bloemen, Dave Dekker, Antje Monteiro en Paul Morris.
Fototentoonstelling Oudroze
Voor het stadskantoor aan de Spuiboulevard toont de gemeente Dordrecht de buiten-fototentoonstelling Oudroze.
Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans de ervaringen van de eerste LHBTI’s zien die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen.
Dankzij de generatie heeft de huidige lhbti+ gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.
Meer informatie:
www.dordrechtpride.nl

0  reacties

Cookie-instellingen