Tentoonstelling NewCity

Begin

30-10-2021 om 12:30

Einde

30-10-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Fotogalerie Zwijndrecht, Rotterdamseweg 126, 3332 AL Zwijndrecht

Twee leden van Fotoclub Zwijndrecht, Lia Perquin en Fred van Turenhout, exposeren tot en met 27 november hun foto's in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg.

tie van Lia Perquin en Fred van Turenhout in Fotogalerie Zwijndrecht.

Twee leden van Fotoclub Zwijndrecht, Lia Perquin en Fred van Turenhout, exposeren tot en met 27 november hun foto's in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Het duo werkte gezamenlijk aan een project wat resulteert in de

expositie NewCity.

In de expositie NewCity stellen Lia Perquin en Fred van Turenhout zichzelf de vraag:

“ontstaat er een andere stad wanneer je architectuur op een andere manier gaat

fotograferen?”. De twee fotografen waren tijdens de Coronaperiode op zoek naar nieuwe

inspiratie. Fotocoach Diana Bokje plaatste op Facebook een aantal tips die Fred en Lia op

het spoor zetten van hun project.

De aanpak van het project is grondig voorbereid. Voorafgaand aan het maken van de foto's deden ze onderzoek naar geschikte locaties via Google Streetview. Voor de selectie van gebouwen is bewust gezocht naar moderne architectuur. Om consistente beelden te maken gingen ze op pad bij bewolkt weer met een egale lucht en is er bewust gekozen om de foto's om te zetten naar zwart-wit. En als laatste werd afgesproken dat de foto's in een vierkant formaat gepresenteerd zouden worden. Deze drie randvoorwaarden maken overduidelijk dat het ze te doen is om de nieuwe vorm.

Lia en Fred willen met hun foto's op een andere manier naar gebouwen kijken. Door een

deel uit een gebouw te selecteren willen ze een nieuwe werkelijkheid tonen. Het fotografisch perspectief en de schaal doen de rest, een nieuwe stad ontstaat. Een stad die eigenlijk niet bestaat, NewCity.

De twee fotografen zijn een perfect duo geworden

De twee fotografen vullen elkaar in hun benadering naadloos aan en inspireren elkaar. In de expositie is niet zichtbaar wie welke foto gemaakt heeft. De twee fotografen zijn een perfect duo geworden. Het werken vanuit een thema bevalt ze goed en heeft gezorgd voor nieuwe inspiratie. Ook na de expositie zijn ze van plan door te gaan met het project en er wordt zelfs gedacht aan het maken van een boekje. Zin om de nieuwe stad te bezoeken, kom dan naar de tentoonstelling. Een van de fotografen is altijd aanwezig om u de weg te wijzen door

NewCity.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).

De fotogalerie is geopend op zaterdagen van 23 oktober tot en met 27 november van 12.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

0  reacties

Cookie-instellingen