Portretten bij Fotogalerie Zwijndrecht

Begin

01-02-2020 om 11:00

Einde

01-02-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg)

Leden van Fotoclub Zwijndrecht tonen in de maand februari fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Portretfotografie.

Leden van Fotoclub Zwijndrecht tonen in de maand februari fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Portretfotografie.

Sinds de uitvinding van de fotografie in 1839 is er geen genre dat zoveel gefotografeerd wordt als portret. Hoogst merkwaardig is het dan ook dat er onder de leden van Fotoclub Zwijndrecht maar weinigen zijn die deze tak van de fotografie beoefenen. Toch is het een zeer interessant onderwerp.

Via portretten maken we kennis met vele facetten uit het leven. Geluk, verdriet, spanning, ongemak of verlegenheid zijn enkele uitdrukkingen die een portret kan laten zien. Op reizen worden veel portretten gemaakt waardoor er kennis genomen kan worden van de diversiteit aan mensen op deze aarde.

Maar een portret moet niet een pasfoto worden. De stringente regels die vandaag de dag bij het maken van een foto voor je paspoort of identiteitskaart gelden, lappen de leden van de fotoclub aan hun laars. Een goed portret is een samenspel tussen fotograaf en model. Daarnaast moet er vertrouwen zijn, want een fotograaf streeft vaak naar een foto waar het model zich niet in herkent.

En de vraag is altijd wie stuurt wie? Want hoewel de fotograaf op de knop drukt is soms het model erg overheersend. En dus kan het zo zijn dat de ene foto iets laat zien van de geportretteerde en de andere foto iets meer laat zien van de fotograaf.

Kortom een boeiend onderwerp en een expositie zeker waard.

Naast de geëxposeerde foto’s aan de wanden is er ook een presentatie op het tv-scherm. Deze laatste bestaat uit resultaten van de workshop Portretfotografie die Fotoclub Zwijndrecht in het kader van haar zestigjarig bestaan heeft georganiseerd voor geïnteresseerden uit Zwijndrecht en omgeving.

De galerie is alle zaterdagen in februari geopend en er is altijd wel een van de fotografen aanwezig om van gedachten te wisselen over het portret.

 

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in februari (1, 8, 15, 22 en 29) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Toegang is gratis.

Cookie-instellingen