Landschapsfotografie bij Fotogalerie Zwijndrecht

Begin

07-12-2019 om 11:00

Einde

28-12-2019 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg)

Leden van Fotoclub Zwijndrecht tonen in de maand december fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Landschapsfotografie.

Leden van Fotoclub Zwijndrecht tonen in de maand december fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Landschapsfotografie.

Landschapsfotografie is hoogst waarschijnlijk het meest bedreven genre in de fotografie. Dat heeft absoluut te maken met de reislust van mensen naar exotische oorden in combinatie met de drang dat op foto vast te leggen voor de thuisblijvers. Vooral fenomenen waar het in ons eigen land aan ontbreekt, zoals watervallen, bergketens, palmstranden en woestijnlandschappen zijn geliefd. Maar ook dichter bij huis is het verleidelijk om het mooie en pittoreske landschap te fotograferen. Molens in de polder, herfstkleuren in het bos en velden met bloembollen. Vooral het spectaculaire landschap wordt vastgelegd. We kennen allemaal wel de Kodak stip die ons waar ter wereld attent maakt op het unieke fotostandpunt. Maar ook Instagram en Facebook overstelpen ons met allemaal dezelfde prachtige fenomenale landschappen. Zo worden we geïndoctrineerd met cliché landschappen.

Geheel anders wordt dat natuurlijk aangepakt door de fotografen uit Zwijndrecht. Zij kennen de valkuilen van het stereotype en proberen beelden te maken met een eigen inbreng en originaliteit. Bijzondere foto’s van hele gewone landschappen of juist foto’s van landschappen waar de invloed van de mens overduidelijk en zeker niet altijd positief aanwezig is. Maar ook landschappen die geabstraheerd zijn tot een structuur van compositie en vlakverdeling.

Wanneer je meer wil laten zien dan het fenomenale in een landschap en je daarbij origineel en oorspronkelijk wil zijn kom je er al heel snel achter dat het meest bedreven genre in de fotografie ook een van de moeilijkste is.

Naast het foto’s aan de wanden is er ook een presentatie op het tv-scherm. Deze laatste bestaat uit resultaten van de workshop Landschapsfotografie die Fotoclub Zwijndrecht in het kader van haar zestigjarig bestaan heeft georganiseerd voor geïnteresseerden uit Zwijndrecht en omgeving.

De galerie is alle zaterdagen in december geopend en er is altijd wel een van de landschapsfotografen aanwezig om van gedachten te wisselen over het landschap.

 

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in december (7, 14, 21 en 28) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Toegang is gratis.

0  reacties

Cookie-instellingen