Expositie Vorm & Kleur: Vrijdag 15 november

Begin

15-11-2019 om 17:00

Einde

08-12-2019 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

KunZt Zwijndrecht

De nieuwe expositie Vorm & Kleur bij KunZt laat werk zien van Lidy Scholten en Henk Baggerman. Een samenspel van sculpturen en schilderijen waarin vormen en speelse kleuren de hoofdrol spelen en de balans tussen rust en beweging naar voren komt.

Kom naar de opening op vrijdag 15 november om 17:00 uur bij KunZt in Zwijndrecht! Bekijk de tentoonstelling onder het genot van een hapje een drankje en geniet van muziek van The Silver Linings.

Programma:
17:00 uur            Officiële opening door wethouder Cultuur Ronald de Meij
17:10 uur            Henk Baggerman & Lidy Scholten vertellen kort wat over hun werk
17:20 uur            Borrel met muziek van The Silver Linings
18:30                  Einde

De nieuwe expositie Vorm & Kleur bij KunZt laat werk zien van Lidy Scholten en Henk Baggerman. Een samenspel van sculpturen en schilderijen waarin vormen en speelse kleuren de hoofdrol spelen en de balans tussen rust en beweging naar voren komt.
 
Kunst is de spiegel
De tentoonstelling 'Vorm & Kleur' bestaat uit de werken van kunstenaars Henk Baggerman en Lidy Scholten. Onder het motto van 'kunst is de spiegel van de ziel' brengt Henk Baggerman in zijn sculpturen thema's als schepping, evolutie, klimaatverandering en het toekomstperspectief van de aarde tot leven. Ook in de titels van zijn werken komt dit tot uiting.

Reflectie
Voor Lidy Scholten is ‘reflectie’ het centrale thema dat al haar schilderijen kenmerkt en verbindt. Zij maakt in haar werken de weerspiegeling van geplooid folie en textiel onder invloed van licht visueel. De nadruk ligt zowel op organische effecten en natuurlijke vormen, als op strakke lijnen en vlakken.
 
Aan de slag met speksteen
Op woensdag 20 & 27 november 2019 van 13:30 tot 16:30 uur kunt u samen met Saskia Rietveld aan de slag met speksteen. Tijdens deze workshop maakt u zelf een speksteenhanger. Hoe leuk is dat! De kosten van de workshop zijn €7,50 per persoon, inclusief materiaal. Dit betaalt u bij binnenkomst contant bij Saskia. Wilt u bij de workshop aanwezig zijn? Meld u dan snel aan via cultuur@zwijndrecht.nl, want vol=vol. Bij te weinig aanmelden wordt de workshop één keer gegeven.

Meet the artist
Beide kunstenaars zullen gedurende de expositie een keer aanwezig zijn om toelichting te geven op hun werk, kennis te maken en al uw vragen te beantwoorden. Henk Baggerman is aanwezig op zondag 17-11 en Lidy Scholten zal aanwezig zijn op zondag 01-12 (13:30 - 16:30).

De tentoonstelling Vorm & Kleur is vanaf 15 november tot 8 december te bezoeken op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

U vindt KunZt in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht, Raadhuisplein 1, ingang zijde burgemeester de Bruïnelaan. Parkeren is gratis. 

Cookie-instellingen